Huisartsen Dermatologie in Groningen

Heb jij last van huiduitslag, vreemde (moeder)vlekken of andere vlekken die je niet vertrouwt? Dan is het verstandig om door een gespecialiseerde huisarts te laten nakijken of jij wellicht een huidziekte hebt. Als je op zoek bent naar een ervaren huisarts met verstand van huidziekten, hoef je niet eerst naar een dermatoloog in Groningen maar ga je naar StudentArts. Wij beschikken over drie locaties in Groningen en op alle locaties is een huisarts met verstand van huidziekten en diverse andere huidaandoeningen.

Onze huisarts-dermatoloog in Groningen maakt gebruik van TeleDermatoScopie

Wanneer je onze huisarts laat controleren of je last hebt van een mogelijke huidziekte, kan hij een dermatoscoop gebruiken, een soort microscoop waarmee je in de huid kunt kijken. Soms is het aanvullend oordeel van een dermatoloog toch wenselijk, dat kan middels TeleDermatoScopie. Hierbij worden via een beveiligde internetverbinding klinische en dermatoscopische huid foto’s, anamnese en aanvullende informatie opgestuurd naar een dermatoloog in het ziekenhuis voor advies over een eventuele huidziekte. Binnen een paar werkdagen, en soms zelfs al binnen een paar uur hebben we het specialistische oordeel van de dermatoloog binnen en kan onze huisarts-dermatoloog in Groningen gericht actie ondernemen. Dit spaart onnodig bezoek aan het ziekenhuis of kan juist heel gericht hier naar verwezen worden.

Waarom TeleDermatoScopie?

TeleDermatoScopie is een belangrijke toevoeging bij de vroege opsporing door de huisarts van huidaandoeningen en huidziekten, zoals huidkanker. In samenwerking met het Academisch Medisch Centrum (AMC) is in een pilot onderzocht wat de diagnostische betrouwbaarheid van TeleDermatoScopie is. Conclusies van dit onderzoek zijn:

  • In alle gevallen van huidkanker werd het juiste behandelplan voorgesteld door de huidarts.
  • De kwaliteit van de foto’s had effect op de diagnostische betrouwbaarheid en accuratesse.

Verder blijkt na 1200 TeleDermatoScopie consulten:

  • Snelle diagnose voor de patiënt (gemiddeld 8,7 uur)
  • 66% hoefde niet verwezen te worden naar de dermatoloog
  • Toename deskundigheid en werkplezier voor huisarts en dermatoloog in Groningen

Digitale dermatoscoop

 

Onze huisarts-dermatoloog van StudentArts in Groningen (bij zowel locatie Hanzeplein, Zernike als Noorderhaven) gebruikt de digitale dermatoscoop van Dino-Lite. Op deze manier worden de dermatoscopische foto’s digitaal opgeslagen. Daarbij kan de huisarts met de digitale USB-microscopen snel en eenvoudig haarscherpe foto’s en video’s maken van de meest uiteenlopende huidaandoeningen en huidziekten. Dit is geheel pijnloos voor de patiënt. Door een ingebouwd en traploos instelbaar polarisatiefilter, wordt het glanzende effect van de huid sterk gereduceerd. Hierdoor kunnen de verschillende lagen huid, laesie of vele soorten moedervlekken nog beter inzichtelijk gemaakt worden, waardoor de huisarts makkelijker een eventuele huidziekte kan ontdekken.

Laat je controleren op huidziektes in het gezicht en huidaandoeningen elders door onze huisarts

Heb je vaak last van een geïrriteerde huid? Dan is het verstandig om je te laten controleren door een ervaren huisarts op huidziekten in het gezicht en andere huidaandoeningen. Hoe eerder onze huisarts een huidziekte ontdekt, hoe beter deze nog te bestrijden is. Maak een afspraak met onze huisarts-dermatoloog in Groningen door te bellen naar 050-2110911. Heb je nog vragen? Stuur dan een e-mail naar info@studentarts.nl. Ben je nog geen patiënt bij ons? Schrijf je dan in.

Schrijf je vandaag nog in en geniet van de voordelen van StudentArts:

Inschrijven